torsdag 20 mars 2014

Kängurutävling och sketch up

Hej,
Idag har vi utfört kängurutävlingen i matematik. Avsikten med Kängurun är att stimulera intresset för matematik genom bra problem som är tänkta att väcka nyfikenhet och lust att lära matematik. Först arbetar eleverna individuellt. Vi kommer sedan att fortsätta arbeta med problemen parvis och i mindre grupper.  Diplom för alla elever och pris för goda prestationer.

Nästa vecka har vi nationella prov i matematik för år 6 på måndag och fredag. Det betyder att eleverna inte kan åka på hemkunskap på fredagen. Tag gärna med en frukt el dylikt provdagarna men även på  tisdagar när vi har lång dag.

Kom ihåg att lämna in elevensval/språkvalsblanketterna senast måndag.

På grund av dåliga isar så ställer vi in den tidigare inplanerade friluftsdagen till Gråsjälören. Vi kommer att ha undervisning som vanligt den dagen istället. Tag med idrottskläder.

På onsdag kommer vi att ta emot studiebesök från en skola i Boden.

Vi arbetar med uppdrag 11 i house of Alvik. Det handlar bland annat om att lära sig och träna på att konstruera geometriskaformer i programmet google sketch-up. Vilket samspel eleverna emellan. De hjälper och stöttar varandra genom instruktionsfilmer och beskrivningar. Bra jobb helt enkelt!På måndag har eleverna i år 5 ingen slöjd! De åker till Gammelstad för påskvandring och är ute hela dagen. Mer information kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar