fredag 4 oktober 2013

Vallen 2-3 Oktober 2013På onsdagsmorgonen åkte 5-6an till Vallen. När vi kom till Vallen så lyssnade vi på Kiki som är ledaren på Vallen vad som vi fick och inte fick göra. Efter en halvtimmas prat med henne så gick vi för att bädda våra sängar.
Efter en ca timme gick lunch gruppen och gjorde mat till alla, det blev köttbullar och makaroner. Alla blev mätta och det var dags för lektioner!
Vi hade 3 lektioner och på dom gjorde vi lite olika saker ute som att, skära upp en fisk och kolla inuti den. Andra lektionen letade vi efter insekter som lever i vatten som vi sedan tittade på i förstoringsglas. 
På den tredje och sista lektionen så körde vi lite lekar och pratade om djur och natur, och hur allt faktiskt hänger ihop. 
Efter alla lektioner var barnen trötta och hungriga, så middagsgruppen gick för att göra mat.Till middag så blev det Pyttipanna som blev riktigt god. Barnen tog rast och lekte vidare på rummen eller ute på gården. 

Senare gjorde några upp en brasa för att grilla marshmallows över elden. Riktigt mysigt! 
Föräldrarna som var med slog sedan på bastun som inte så många men några bastade i på kvällen och gick ut för att doppa fötterna i det alldeles för kalla vattnet. Kvällen gick och barnen blev tröttare och tröttare men det gjorde inget för dom gick ut för att leka en spöklek ute på den mörka gården. 

 Man hörde skrik och dom sprang runt i ca en timme när dom sen blev tillsagda att göra kväll. Alla hoppade i sina sängar och efter någon timme sov alla i byggnaden.

På morgonen fick vi frukost av frukostgruppen som var fil med flingor. 
Dagen började dra ihop sig och barnen var tvungen att städa och dammsuga rummen. Ett läckert resultat fick vi! 
Lunch gruppen gjorde mat till oss som var en lunch av rester, köttbullar, korv och lite pyttipanna. 

Efter ett tag så rullade föräldrarna in på gården för att hämta barnen fast vi hann ändå med en sista uppgift innan vi åkte hem. En övning om att ge komplimanger till kompisarna vilket blev en bra avslutning på Vallen. Nöjda barn åkte där ifrån! 

Skrivet av Saga  och Hampus


Föräldrabus!!!-i skofylld hall;-)


Vi pedagoger vill tacka alla er föräldrar som ställt upp på ett eller annat sätt. Vi hade två helt fantastiska dagar på Vallen. Vilka fina barn ni har!  Bra kamratskap och samarbete hos dem alla. Övernattande föräldrar meddelade också att den biten fungerat bra. En toppen "resa" helt enkelt.

På Vallen så kom en fotograf från kulturskolan och fotade eleverna i arbete. Dessa fantastiska bilder måste ni bara gå in och titta på.
Följ länken så finner ni bilderna. Vallen Bilder

Nästa vecka börjar vi med inneidrott, se kalender.
Glöm ej läxan till måndag, se under läxfliken.

Hälsningar Arbetslaget 5-6Inga kommentarer:

Skicka en kommentar